<ν΄αντιγράψεις ένα συγγραφέα είναι κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας, ν΄αντιγράψεις πολλούς ειναι έρευνα. >>

Σάββατο, 26 Μαρτίου 2011

Μέλι


Φαρμακευτικες Επιδράσεις στο αγνό μέλι 

  Αφαιρεί  το φλέγμα και είναι καθαρτικό. Ένα ή δύο ετών, το μέλι μειώνει το λίπος και είναι καλό για την πέψη. δίνει δύναμη   στα έντερα. Η τακτική κατανάλωση μελιού σταματά την συσσώρευση των τοξικών στοιχείων στο έντερο και   σκοτώνει τα σκουλήκια. Και  ταπαράσιτα Είναι εξίσου επωφελες  για χρόνιες παθήσεις, χρόνια δυσκοιλιότητα, δυσεντερία και η διάρροια. 
το Μέλι καταργεί το  φλέγμα που εχει συσσωρευτεί στους πνεύμονες. Δίνει ανακούφιση στους ασθενείς του άσθματος και στο βήχα. Το μέλι είναι επίσης επωφελες  σε περιπτώσεις φυματίωσης. Κρατά το μυαλό φρέσκο και υγιεινό. Είναι καλο για εκείνους που κάνουν  διανοητική εργασία  η Κατανάλωση του μελιού είναι καλό για την ενίσχυση του σπέρματος,την  σωματική δύναμη και την καλή κατάσταση για το σώμα.ο Εμποτισμος σε ένα αμύγδαλο δύο φορές την ημέρα,το τρίβετε   και  το διατηρήσετε σε ένα μπολ ολο το βραδυ. Προσθέστε ένα κουταλάκι του μελιού και το ποτό αυτό το τρωτε  με κρύο γάλα  , μισή ώρα πριν την κατάκλιση. Αυτό είναι ευεργετικό για την ψυχική δύναμη, τον ανδρισμό και την φυσική κατάσταση. Αυτό το φάρμακο πρέπει να λαμβάνεται τακτικά για δύο μήνες κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου. Είναι εξαιρετικά επωφελες.

Μέλι   στη θεραπεια του  φλέγμα  . Πάρτε μισό κουταλάκι του μελιού και μισό κουταλάκι χυμό πιπερόριζα για να απαλλαγούμε από βήχα. Προσθέστε χυμό κρεμμύδι και το μέλι σε ίση ποσότητα και  λαμβάνετε αυτό το φάρμακο για να απαλλαγούμε από   το   φλέγμα . Απλά οταν γλείφει καποιος μέλι είναι   καλο για τη θεραπεία  σε ήπιο βήχα
Μέλι και δερματικά προβλήματα   το Μέλι θεραπεύει ασθένειες του δέρματος και κάνει το δέρμα υγιές. Σκοτώνει επίσης τα σκουλήκια  στο εντερο 

Πιείτε ένα ποτήρι κρύο γάλα προστίθεται μερικές σταγόνες   μελι πριν πάτε για ύπνο. Μην προσθέτετε ζάχαρη   
Αυτό μειώνει την φυσική αδυναμία. Αυτό πρέπει να ληφθεί τακτικά για δύο μήνες. Είναι απαραίτητο να βουρτσίζετε τα δόντια μετά το πόσιμο γάλα.

Καταναλώστε μέλι με φρούτα όπως τα ζελέ. Είναι ευεργετικό για τους φοιτητές, τους γιατρούς, δικηγόρους, ανθρώπους του πνεύματος,   ηλικιωμένους,  έγκυες γυναίκες και τα παιδιά. 

 Πάρτε ένα ποτήρι καθαρό νερό με δύο κουταλιές μέλι το πρωί   Αυτό μειώνει σταδιακά το λίπος που συσσωρεύεται στο σώμα. 
Αυτό πρέπει να ληφθεί τακτικά για δύο μήνες.  είναι επωφελες για τη μείωση του λίπους και αυξάνει την λάμψη του σώματος. 

Το μέλι έχει φαρμακευτικά αξίες? 
Στην αρχή το μέλι πρέπει να καταναλώνεται σε μικρές μόνο ποσότητες. Δώστε τέσσερις με πέντε σταγόνες σε ένα βρέφος, μισό κουταλάκι σε μικρά παιδιά και ένα κουτάλι σε ηλικιωμένους.Αυξήστε σταδιακά την ποσότητα αυτή και στη συνέχεια μπορεί να λάβετε τέσσερις φορές την ημέρα. Το μέλι μπορεί να ληφθεί με   φρούτα, χυμούς φρούτων, ή αμύγδαλα. Καταναλώνετε αυτό για δύο μήνες τακτικά και να διακοπεί για ένα μήνα. Κάποιος μπορεί να αρχίσει να παίρνει το μέλι μετά από ένα κενό ενός μήνα. Ένα ή δύο κουταλιές μέλι πρέπει να λαμβάνονται καθημερινά.

Χρήσιμες συμβουλές 

Μην πάρετε το μέλι με τα ζεστά τρόφιμα  

Μέλι δημιουργεί αρνητικές επιπτώσεις όταν λαμβάνεται  σε θερμές συνθήκες.

Μέλι προκαλεί δυσμενείς συνέπειες όταν καταναλώνεται με ζεστα υγρά.

Μέλι μετατρέπεται σε δηλητήριο όταν θερμαίνεται. Το μέλι είναι ίσο με δηλητήριο όταν λαμβάνεται με ζεστες συνθήκες,  . Σύμφωνα με την Αγιουρβέδα δεν πρέπει κανείς να λάβει μέλι με ζεστό γάλα, ζεστό νερό και το ζεστό καιρό.

  Η κατανάλωση μελιού σε πλεονάζουσα ποσότητα δεν είναι καλό για την υγεία.  ι επίσης  να μη λαμβάνουν μέλι με καραμέλα ζάχαρη, jaggery, καρποί του jacquier, ψάρι, αυγά, κρέας, κλπ. Μην καταναλώνετε μέλι για αρκετούς μήνες συνεχώς (παύση για ένα μήνα στο μεταξύ).
Οι  πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και  δεν μπορούν να αντικαταστήσουν  την γνωμάτευση του ιατρού σας η την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας     Αν αποφασίσετε να  ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας