<ν΄αντιγράψεις ένα συγγραφέα είναι κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας, ν΄αντιγράψεις πολλούς ειναι έρευνα. >>

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Κατακράτηση Υγρών ;

Μία από τις πιο συχνές ενοχλήσεις που απασχολούν τις περισσότερες γυναίκες, ιδιαιτέρα κάποιες συγκεκριμένες μέρες του κύκλου τους, είναι η κατακράτηση υγρών που δημιουργεί ένα γενικό πρήξιμο στο σώμα και τυμπανισμό στην κοιλιά. Σε μερικές περιπτώσεις δε το πρόβλημα είναι τόσο έντονο που η παθούσα χρειάζεται έως και δύο νούμερα μεγαλύτερα στο ρούχα της! Τα παρακάτω μυρωδικά βότανα είναι γνωστά για τις ευεργετικές τους ιδιότητες στο συγκεκριμένο πρόβλημα και όχι μόνο. Χρησιμοποίησε τα άφθονα στις σαλάτες, στα φαγητά σου και ως αφεψήματα για να διευκολύνεις την αποβολή των περιττών υγρών και να ελαχιστοποιήσεις τα ενοχλητικά οιδήματα.




Άνηθος: Σημαντική πηγή μαγνησίου, ασβεστίου και καλίου, διευκολύνει την πέψη των τροφών και σας βοηθάει να απαλλαγείτε από το πρήξιμο της κοιλιάς. Πασπαλίστε το πιάτο σας με άνηθο σε αποξηραμένη μορφή ή χρησιμοποιήστε τον φρέσκο σε σάλτσες και σαλάτες.

Βασιλικός: Το ρόφημα του καταπραΰνει από τους σπασμούς της κοιλιάς, τη νεύρωση στομάχου, τις ημικρανίες και ενισχύει τη μνήμη. Τα φύλλα του, όταν καταναλωθούν τρυφερά, καταπολεμούν τη δυσκοιλιότητα. Επιπλέον, εκτός από το ότι περιέχει μαγνήσιο και ασβέστιο, έχει αντισηπτικές ιδιότητες.

Μαϊντανός: Διουρητικός, άριστη πηγή σιδήρου, καλίου και ασβεστίου, βοηθά στην αποβολή των τοξινών και ανακουφίζει από τους πόνους στο στομάχι. Προσθέστε τα φύλλα του σχεδόν σε κάθε συνταγή και τονώστε τον οργανισμό σας.

Σχινόπρασο: Βοηθάει στην αποβολή των τοξινών και δρα ενάντια στην κατακράτηση των υγρών. Για πολλούς ειδικούς, κρύβει μέσα του το μυστικό της ενέργειας και της ευεξίας, ενώ τα λεπτά φυλλαράκια του καταναλώνονται φρέσκα σε σαλάτες, κρύες σούπες και σάλτσες.

Λεμονόχορτο: Ισχυρό αντιβακτηριδιακό, συστήνεται για προβληματικές επιδερμίδες, ανοιχτούς πόρους και ακμή. Τα φύλλα του είναι ιδιαιτέρως διουρητικά και καταναλώνονται ψιλοκομμένα σε φρέσκια μορφή ή σε αφέψημα.

Κόλιαντρο: Προλαμβάνει τις στομαχικές διαταραχές, ενώ βοηθάει στην αϋπνία και τη μυϊκή ατονία. Οι κόκκοι του φημίζονται για την ικανότητα τους να καταπολεμούν το πρήξιμο, ενώ τα φύλλα του είναι διουρητικά και χωνευτικά.

Εστραγκόν: Πλούσιο σε βιταμίνη C, θεωρείται κατάλληλο για περιπτώσεις δυσπεψίας, διατροφικών διαταραχών, τυμπανισμού και επώδυνης περιόδου.

Πράσινη μέντα: Το αφέψημα της είναι ιδανικό για τη χοληστερίνη και τους πόνους της κοιλιάς. Θεωρείται χωνευτική και ταυτόχρονα τονωτική. Επίσης, μπορεί να προστεθεί σε σαλάτες, σάλτσες ντομάτας, αλλά και να αρωματίσει κομπόστες μήλου.

Βερβένα: Εξαιρετικό βότανο για τους πόνους στο κεφάλι και τη μέση, αλλά και για την ευκολότερη επούλωση των πληγών. Βοηθάει επίσης στην πέψη και καταπολεμά τους σπασμούς της κοιλιάς.

Μάραθος: διουρητικό, απομακρύνει τις τοξίνες από το σώμα, δρα κατά της κυτταρίτιδας και της κατακράτησης υγρών.