<ν΄αντιγράψεις ένα συγγραφέα είναι κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας, ν΄αντιγράψεις πολλούς ειναι έρευνα. >>

Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Αφροδισιακά τα βότανα της Αφροδίτης


Όταν κάτι είναι καλό κι ευχάριστο, νοιαζόμαστε να το διατηρήσουμε και να το αυγατίσουμε.
Η ερωτική επιθυμία, η ερωτική επαφή και η ερωτική απόλαυση, αλληλένδετα μεταξύ τους θεία δώρα, εκτιμιούνται ως πολύτιμοι θησαυροί και ως τέτοια τυγχάνουν από αρχαιοτάτων χρόνων της μέριμνας για διατήρησης, βελτίωσης και αύξησης τους.
Από την αρχαιότητα μέσα από αναφορές του Θεοφράστου και του Διοσκουρίδη καθώς και από σοφή λαϊκή παράδοση μας έρχεται η πεποίθηση για την ύπαρξη τροφών ιδανικών για βελτίωση των παραμέτρων των του έρωτα και των ψυχών αλλά κυρίως αυτού των κορμιών.
Δίκταμο, Δίκταμος του Γιούχτα. (Origanum dictamus), Έρωντας κατά τους Κρητικούς. Βασικό συστατικό της Βενεδικτίνης, θεωρείται πως προκαλεί σημαντική ερωτική διέγερση.
Το Θυμάρι και το Θρούμπι (Thymus Voulgaris & Thymbra Montana) συγγενείς και αυτά της ρίγανης όπως και το Δίκταμο, περιέχουν αρωματικά έλαια που θεωρούνται ιδιαιτέρως αναζωογονητικά της σεξουαλικότητας , όταν καταναλώνονται στο φαγητό ή σε αφεψήματα ακόμη και όταν αρωματίζουν το νερό του λουτρού..
Άκορος Όλες οι λίμνες και τα ποτάμια της Ελλάδος φιλοξενούν σε αφθονία το αρωματικό καλάμι (Acorus calamus), αυτό στην Ανατολή το βράζουν και το πίνουν σαν τσάι ενώ στην Ευρώπη πικρίζει τα λικέρ και τα βορμούτ.
Η τρυφερή και ταπεινή Γλιστρίδα (Portulaca Oleracea),, που φυτρώνει από μόνη της σε κάθε γλάστρα στην Β. Ελλάδα, τα φρέσκα κουκιά (Viciafaba), τα μπουμπουκάκια της κάπαρης (capparis spinosa) που φυτρώνει σχεδόν σε κάθε παραλία και γίνεται υπέροχο τουρσί θεωρούνται και αυτά ισχυρότατα αφροδισιακά.
Το φρέσκο κρεμμυδάκι (Alium cepa), το σέλινο (Apium graveotens), και ο μοναδικός Δυόσμος (Menta piperita) είναι τα βασικά συστατικά των αφροδισιακών συνταγών της λαϊκής παράδοσης.
Ο δυόσμος ξεχωριστά συνιστάτε στους πολυγαμικούς Άραβες σαν τονωτικό για την διάτρηση της καλής κατάστασης στο χαρέμι τους. Για να μπορέσουν οι αφέντες, του πολυγαμικού Ισλάμ, να εκπληρώσουν στο ακέραιο, τις «βαρύτατες» οικογενειακές υποχρεώσεις τους, έπιναν τσάι από δυόσμο ή μέντα αρωματική (το ίδιο φυτό). Το γεγονός αυτό εξάλλου το συναντάμε και στην αρχαιότητα (Αιγύπτιοι Έλληνες Ρωμαίοι), ανάμεσα από τις υποδείξεις, τόσο του Ιπποκράτη όσο και του Διοσκουρίδη.
Σε όλα τα παραπάνω αν προσθέσουμε τον χυμό του ροδιού ((Runica granatum), έχουμε καταγραμμένη μία γκάμα βοτάνων κατάλληλων να αυξήσουν την ερωτική επιθυμία καθώς και τις ερωτικές επιδόσεις των ανδρών.
Με τις γυναίκες όμως τι γίνεται;
Η λαϊκή σοφία και η εμπειρία συμβουλεύει:
Βραστή τσουκνίδα (Urtica urens), Κυδώνια (Cydonia vulgaris), αυξάνουν και τα δύο την γυναικεία σεξουαλική ευεξία.
Αυτά για ιθαγενή βότανα του έρωτα, αν τους προσθέσουμε και τα μπαχαρικά των εξωτικών τόπων τότε έχουμε ένα κατάλογο από φυσικά συστατικά για να φροντίσουμε την σεξουαλικότητα μας.
Ας δοκιμάσουμε λοιπόν και δεν καταφέρουμε να νοστιμίσουμε με αυτά την ερωτική ζωή μας άμεσα, σίγουρα θα το πετύχουμε έμμεσα, αφού σαφώς θα βελτιώσουμε τα φαγητό σας.
Καλές μάσες και καλές ξάπλες
 Παναγιώτης Κουκουβίτης