<ν΄αντιγράψεις ένα συγγραφέα είναι κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας, ν΄αντιγράψεις πολλούς ειναι έρευνα. >>

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Σιρόπι θυμαριού για απόχρεμψη, βήχα και πονόλαιμο!

Σιρόπι θυμαριού για απόχρεμψη, βήχα και πονόλαιμο!
Παρακάτω προτείνω μια συνταγή για να φτιάξετε και εσείς σιρόπι από θυμάρι, και να το έχετε πάντα στο ψυγείο σας. Ιδανικό για κρυολογήματα, ξερόβηχα, διεγείρει ολόκληρο το αναπνευστικό σύστημα:
Τα υλικά σας
  • 25γρ. ξερό θυμάρι
  • 500ml νερό
  • 250γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 250γρ. μέλι
Τρόπος παρασκευής:
Βράζετε το νερό και βάζετε τα 25γρ. θυμάρι μέσα σε πήλινο δοχείο και το σκεπάζετε. Το αφήνετε για 15-20 λεπτά έτσι ώστε να απορροφήσει όλες τις ιδιότητες του θυμαριού. Μετά το σουρώνετε και το βάζετε σε μια κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά. Προσθέστε το μέλι και την ζάχαρη και ανακατεύετε. Όταν αρχίζει να βράζει, ξαφρίστε το, έτσι ώστε να μείνει καθαρό. Σιγά-σιγά θα το δείτε να πήζει. Τότε, τραβήξτε το από την φωτιά και αφήστε το να κρυώσει. Τοποθετήστε το σε μπουκάλι με φελλό και κρατήστε το στο ψυγείο σας.
Θυμάρι Σιρόπι θυμαριού για απόχρεμψη, βήχα και πονόλαιμο!
Προσοχή στη χρήση
Όπως όλα τα βότανα και αρωματικά φυτά έτσι και το θυμάρι πρέπει να καταναλώνεται με προσοχή. Η συνεχής και αλόγιστη χρήση του μπορεί να προκαλέσει δυσλειτουργία του θυρεοειδούς  καθώς και ζαλάδες, διάρροια και καρδιακή κατάπτωση. Επίσης δεν συνιστάται η χρήση του από υπερτασικούς γιατί ανεβάζει την αρτηριακή πίεση.
 botanologio.blogspot.gr