<ν΄αντιγράψεις ένα συγγραφέα είναι κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας, ν΄αντιγράψεις πολλούς ειναι έρευνα. >>

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Πιπερόριζα κατά του διαβήτη!


Πιπερόριζα κατά του διαβήτη
Η Πιπερόριζα ή Τζίντζερ (Ginger) μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, με βάση το αποτέλεσμα μιας μελέτης που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ. Ένα συστατικό της ασιατικής ρίζας αυξάνει την ικανότητα απορρόφησης της γλυκόζης των μυών. Με αυτόν τον τρόπο, ο κίνδυνος των επιπλοκών για τα άτομα με διαβήτη μειώνεται.
Η Πιπερόριζα μπορεί να βοηθήσει στο διαβήτη
Τα εκχυλίσματα πιπερόριζας θα μπορούσαν να αντισταθμίσουν θετικά, την προσθήκη της ινσουλίνης στην ασθένεια του διαβήτη, σύμφωνα με τον Basil Roufogalis, ο οποίος ηγείται της μελέτης.
Το αποτέλεσμα της έρευνας δείχνει ότι το έλαιο Τζίντζερ που περιέχεται στην Πιπερόριζα είναι ζωτικής σημασίας για τη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.
Το έλαιο Τζίντζερ οδηγεί σε μεγαλύτερη κατανομή της πρωτεΐνης GLUT 4 επί της επιφανείας των μυοκυττάρων. Με αυτή την πρωτεΐνη είναι δυνατή η μεταφορά της γλυκόζης στα μυϊκά κύτταρα. Η σχέση αυτή επιβεβαιώθηκε και από την Astrid Glaser, διευθύντρια του Γερμανικού Κέντρου Έρευνας Διαβήτη, σε δηλώσεις της στα μέσα μαζικής ενημέρωσης (pressetext.at.)
Εδώ και αρκετό καιρό υπήρχαν υπόνοιες, ότι η Πιπερόριζα επηρεάζει θετικά τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα.
Η πιπερόριζα μπορεί επίσης να αποτρέψει τα κρυολογήματα
Η θετική επίδραση της Πιπερόριζας έχει τεκμηριωθεί σε πολλούς τομείς. Οι πικάντικες ύλες του παρέχουν μία ισχυρότερη ροή αίματος στο ρινικό βλεννογόνο, αλλά και την ενεργοποίηση των υποδοχέων θερμότητας του σώματος. Αποτέλεσμα αυτού είναι ότι οι παθογόνοι παράγοντες, όπως οι ιοί και τα βακτήρια, που μπορούν να προκαλέσουν κρυολόγημα, να απομακρύνονται γρηγορότερα. Επιπλέον, το τζίντζερ είναι πλούσιο σε αιθέρια έλαια και έχει συστατικά που σκοτώνουν τα μικρόβια.
Η πιπερόριζα ενάντια των πεπτικών προβλημάτων και της ναυτίας
Η πιπερόριζα είναι επίσης αποτελεσματική στην ανακούφιση του πόνου στο στομάχι και την τόνωση της πέψης στο έντερο. Έτσι, βοηθά ιδιαίτερα, στη ναυτία και το φούσκωμα του στομαχιού. Στην οξεία ναυτία ή στη ναυτία των ταξιδιωτών, όταν μασηθεί άμεσα ένα κομμάτι από φλούδα πιπερόριζας, φέρνει γρήγορα αποτελέσματα.
Σύμφωνα με μια αμερικανική μελέτη, μειώνονται ακόμη και τα προβλήματα της ναυτίας σε ασθενείς με καρκίνο, όταν πριν και μετά τη χημειοθεραπεία οι πάσχοντες τρώνε την Πιπερόριζα.
Η Πιπερόριζα μπορεί να κάνει τα πάντα…;
Οι δυνάμεις αυτής της «θαυματουργής» ρίζας δεν μπορούν να υπερεκτιμηθούν.
-Ακόμα και αν η Πιπερόριζα μπορεί να τονώσει το μεταβολισμό, παραμένει αμφίβολο το κατά πόσον το καρύκευμα μπορεί να βοηθήσει στο αδυνάτισμα.
-Ακόμα δεν είναι επιστημονικά ελεγμένο κατά πόσο μπορεί η Πιπερόριζα, με την τακτική κατανάλωση, μπορεί να θεραπεύσει την ρευματοειδή αρθρίτιδα και τους πόνους των μυών ή εάν μπορεί να προληφθεί με την χρήση της ο καρκίνος.
-Τη δυνατότητα του μπαχαρικού να λειτουργήσει ως αφροδισιακό μπορεί ο καθένας μόνος του να την «τεστάρει»…
Κίνδυνοι και παρενέργειες πιπερόριζας
-Όποιος πάσχει από πέτρα στη χολή θα πρέπει να απέχει από την κατανάλωση της ρίζας, ώστε να αποφευχθεί ο ερεθισμός στη χοληδόχο κύστη.
-Επίσης, για τις εγκυμονούσες συνιστάται να μην καταναλώνουν τη ρίζα, καθώς η Πιπερόριζα θα μπορούσε να πυροδοτήσει την έναρξη του τοκετού.
http://www.glykouli.gr/