<ν΄αντιγράψεις ένα συγγραφέα είναι κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας, ν΄αντιγράψεις πολλούς ειναι έρευνα. >>

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Φουντούκια



Τα φουντούκια αποδίδουν περίπου 175 θερμίδες ανά χούφτα και περιέχουν σημαντική ποσότητα διαλυτών φυτικών ινών, που βοηθούν στην καλή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος και σημαντικές ποσότητες μαγγανίου, συστατικό απαραίτητο για αντιοξειδωτικές διεργασίες του οργανισμού.

 Η  κατανάλωση  φουντουκιών , προσδίδει  στον οργανισμό μας  ένα μεγάλο ποσοστό  πρωτείνων βιταμινών τουσυμπλέγματος  Β  , αλλά  και ιχνοστοιχείων  οπώς  Κάλλιο ,  μαγνήσιο  και φώσφορο .
Επιπρόσθετα, η περιεκτικότητα των φουντουκιών σε χοληστερόλη είναι πολύ μικρή.

Συμπερασματικά, οι ξηροί καρποί φαίνονται να έχουν σημαντική περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές ουσίες, οι οποίες δρουν προστατευτικά για τον οργανισμό κατά των ελευθέρων ριζών οξυγόνου. 

Πολλές μελέτες αρχίζουν να φανερώνουν μια προστατευτική δράση μικρής καθημερινής πρόσληψης ξηρών καρπών (30 γρ.) κατά της υπερχοληστερολαιμίας και της αθηροσκλήρωσης.

Καταναλώνουμε λοιπόν ξηρούς καρπούς 3-4 φορές την εβδομάδα σαν ενδιάμεσο γεύμα-σνακ σε ποσότητα ίση με περίπου 30 γρ. στα πλαίσια μιας προσεγμένης, υγιεινής διατροφής. 

Προσοχή στο ακατάσχετο τσιμπολόγημα ξηρών καρπών, που μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολική προσλήψη θερμίδων.