<ν΄αντιγράψεις ένα συγγραφέα είναι κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας, ν΄αντιγράψεις πολλούς ειναι έρευνα. >>

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Μανταρίνια

• Μανταρίνια και συντήρηση 

Πολλές ποικιλίες μανταρινιών έχουν μαλακή και φουσκωμένη φλούδα που είναι σημάδι κακής ποιότητας. Να διαλέγεται φρούτα που είναι βαριά σε σχέση με το μέγεθος τους γιατί είναι πιο ζουμερά. Αποφεύγετε όσα έχουν χαλασμένη φλούδα ή αν τα αγοράζετε συσκευασμένα, ελέγχετε μήπως κάποιο είναι μουχλιασμένο. Τα μανταρίνια δε διατηρούνται όσο τα υπόλοιπα εσπεριδοειδή, μπορείτε όμως να τα αφήσετε στο ψυγείο για μία εβδομάδα.
• Μανταρίνι και θρεπτικά συστατικά 

Όλα τα μανταρίνια, καθώς και τα υβρίδια τους είναι πηγές βιταμίνης C και Βήτα-καροτίνης. Όλα τα μανταρίνια, έχουν περίπου 40 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια.
• Minneola 

Η ποικιλία μανταρινιών Minneola, είναι ένα είδος υβρίδιου μανταρινιού - γκρέιπφρουτ που ξεχωρίζει από το έντονο φούσκωμα που έχει η φλούδα του στην περιοχή που καταλήγει το κοτσάνι του. Έχουν έντονα πορτοκαλιά φλούδα και ξεφλουδίζονται πολύ εύκολα. Η σάρκα τους είναι γλυκιά και ζουμερή και δεν έχει κουκούτσια.
• Tangelo 

Η ποικιλία μανταρινιών Tangelo, αποτελούν διασταύρωση μανταρινιού με γκρέιπφρουτ και ξεφλουδίζονται εύκολα. Έχουν ακανόνιστο σχήμα και δροσερή ξινή γεύση που θυμίζει πορτοκάλι.

• Ortanique 

Η ποικιλία μανταρινιών Ortanique, λέγονται αλλιώς και μελιά λόγω της υπέροχης γλυκιάς γεύσης τους. Είναι υβρίδια, τα οποία αναπτύσσονται στα ίδια δέντρα που δίνουν μανταρίνια ή πορτοκάλια.
• Satsuma 

Τα Satsuma, είναι μεγάλα μανταρίνια από την Ιαπωνία που έχουν χαλαρή φλούδα και ξινή αλλά δροσιστική σάρκα. Επίσης, έχουν πολύ λίγα κουκούτσια.
• Κλημεντίνες 

Οι κλημεντίνες είναι τα πιο μικρά μανταρίνια με έντονα πορτοκαλιά φλούδα. Η γλυκιά και αρωματική τους γεύση και το γεγονός ότι δεν έχουν κουκούτσια τα κάνει πιο δημοφιλή από όλες τις ποικιλίες μανταρινιών.