<ν΄αντιγράψεις ένα συγγραφέα είναι κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας, ν΄αντιγράψεις πολλούς ειναι έρευνα. >>

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Δαφνέλαιο

 
Το δαφνέλαιο μπορούμε να το παρασκευάσουμε με τους καρπούς της δάφνης και φύλλα.   

Τα χτυπαμε στο γουδί και προσθέτουμε αναλογία βοτάνου – 
ελαιόλαδου 1:4. Το 
βάζουμε στον ήλιο για 2 μήνες. 

Το δαφνέλαιο, είναι  από τα πιο γνωστά παραδοσιακά καλλυντικά σκευάσματα που χρησιμοποιήθηκαν για την περιποίηση των μαλλιών. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε και λιπαρά οξέα, σταματάει την τριχόπτωση, μαυρίζει το μαλλί και του δίνει λάμψη χάρη στις μαλακτικές και ενυδατικές του ιδιότητες.

Εφαρμογή
Απλώστε  μικρή ποσότητα στα μαλλιά  και κάντε απαλό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής, τυλίξτε τα μαλλιά σας με ζεστή πετσέτα και αφήστε το να δράσει για μια ώρα τουλάχιστον  (η ζέστη ενισχύει την τονωτική και θεραπευτική δράση του). Εάν έχετε την χρονική δυνατότητα αφήστε τα έτσι όλο το βράδυ και το πρωί λουσθείτε κανονικά. Έχετε ωστόσο υπόψη ότι, αν τα μαλλιά σας είναι πολύ λιπαρά, ενδέχεται η χρήση του δαφνέλαιου να βαρύνει την τρίχα και να εντείνει  τη λιπαρότητα.
Το «μυστικό» για να απαλλαγείτε πιο εύκολα από το λάδι μετά τη θεραπεία είναι να μη βρέξετε τα μαλλιά πριν βάλετε το σαμπουάν. Ρίξτε όσο σαμπουάν χρειάζεστε στην παλάμη σας, αναμείξτε το με λίγο ζεστό νερό και μετά απλώστε το στα λαδωμένα μαλλιά.


Δεν κάνει καλό μόνο στο μαλλί αλλα και στους πιασμένους μύες και ειδικά στην τενοτίντιδα, στην αρθρίτιδα και τους ρευματισμούς, διάστρεμμα και θλάσεις.